Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief juni 2017







juni 2017



Beste Vrienden van Carpe Diem Kuurne,
De zomer heeft zich al laten zien en voelen terwijl de lente nog volop in het land was. De seizoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn, denken we dan. Maar die seizoenen van vroeger zijn toch ook maar persoonlijke herinneringen en niet altijd te vatten in cijfers en feiten. We zullen de statistieken maar moeten geloven zeker? En hopen dat alle trumpisten in deze wereld toch inzien dat we beter iets gaan doen voor de komende generaties. Iets zoals het gebruik van glyfosaat in onkruidbestrijders. Dat is zelfs niet alleen voor de volgende generatie gevaarlijk maak ook voor de gebruiker van vandaag.

Pompoenen gezaaid en geplant?
Dan zijn we misschien wat laat met onze voordracht hierover. Maar wat we deze maand leren kan ook volgend jaar van dienst zijn. We hebben het over de verschillende soorten pompoenen, het kweken en het gebruik ervan. Mia Vermote schreef over dit onderwerp reeds een tweetal boeken en is expert op dat vlak. Zij komt hierover spreken op zondag 18 juni om 9.30 u. en wij zorgen voor een aangepaste tombola voor de aanwezige leden. Niet-leden zijn uiteraard ook welkom maar kunnen niet deelnemen aan de tombola. Men zegge het voort!

Wijn van vlierbloesem:
Enkele mensen van het bestuur hebben blijkbaar goed geluisterd tijdens de vorige voordracht over de vlier. We hebben het op die voordracht ook aangekondigd: we doen een serieuze poging om zelf onze vlierbloesemwijn te maken voor de nieuwjaarsreceptie van volgend jaar. We hebben dus geplukt, steeltjes eraf gedaan, te gisten gezet, gezeefd, enz…onder het toeziend oog van Daniël Debaveye en onder de leiding van Dirk Pinoy. En het ging vooruit, verbazend goed vooruit,. Het resultaat zal je over enkele maanden kunnen proeven, hopen we althans.
De recepten van de voordracht over de vlier staan ondertussen op onze website. Succes ermee. Klik hier.

Bestelling Carpovirusine:
De levering van dit biologische bestrijdingsmiddel werd beloofd rond deze tijd. Dat is iets later dan gewoonlijk. Dat komt omdat de flessen die nu verkocht en geleverd worden nog maar 1 jaar houdbaarheid meer hebben. Wij gaan voor het verse product dat het nog 2 jaar uithoudt. De dosissen worden geleverd door leden van het bestuur na ontvangst van het product.

Meerdaagse reis naar Duitse tuinen en parken:
Het is blijkbaar een zeer drukke periode voor onze gids Geert Bossaert. Hij heeft tot nu toe nog niks laten weten over de mogelijkheid voor het middagmaal van dag 1. Dus zullen we nog even wachten op zijn bevindingen en de deelnemers in een apart bericht op de hoogte brengen.

Zo, nu zijn we ongeveer klaar voor onze laatste activiteiten vóór het verlof. We wensen jullie allemaal een fijne zomer en bijhorende vakantie toe. We zien en horen elkaar in september weer.

Namens het voltallige bestuur,
Kris Quartier, voorzitter
Saskia Vantomme, secretaris