Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief januari 2018

   
                                                                                                                                                                                                                         
Kuurne, januari 2018

Beste,

Een goede gezondheid

Eerst en vooral onze beste wensen voor het nieuwe jaar: een gezond, gelukkig en waarom ook niet een geestig 2018 toegewenst!

Gezonde groene vingers

Samen met u kijken we alvast uit naar een boeiend werkjaar voor onze vereniging. Daarvoor zijn we druk in de weer om een jaarprogramma op te stellen waarbij we met een gezonde interesse en een brede kijk naar boeiende thema’s zoeken die de nieuwsgierigheid van iemand met groene vingers kunnen wekken om op een vergadering af te komen.
Ook u kan gerust suggesties aanbrengen om zo’n programma te helpen realiseren: ideeën, tips en medewerking van leden bij de uitbouw van onze vereniging zijn immers een garantie voor het dynamisme dat “Carpe Diem” kenmerkt.
Het programma staat nog niet helemaal op poten: meer info volgt op de nieuwjaarsreceptie en in een volgende brief.

Groene vingers en zwarte nagels

Natuurlijk maken we het ook opnieuw actief dit jaar: wie groene vingers heeft, is immers niet bang om zwarte nagels te krijgen van het creatieve werk (water en zeep zijn voor achteraf). Concreet starten we dit werkjaar opnieuw met een reeks bloemschikken en een begeleiding voor startende moestuiniers.

Bloemschikken
In een beperkte groep een bloemcreatie maken onder begeleiding is gepland in een reeks van 4 donderdagnamiddagen en -avonden in de stallingen van de hoeve Vandewalle op 1 maart, 24 mei, 20 juni en 6 december.
Inschrijven op voorhand is een must, in de volgende brief volgt concrete info.


Starten met een moestuin
Wie graag wil starten met een moestuin kan tijdens 4 bijeenkomsten rekenen op een pak suggesties, praktische tips en concrete activiteiten om er mee te beginnen. Die vergaderingen zijn gepland in ’t Slot van de Groene Long op zaterdagvoormiddag 24 februari, 17 maart, 21 april en 26 mei.
Of misschien zijn buren, familieleden of vrienden wel geïnteresseerd: nieuwe leden zijn zeker welkom!

Nieuwjaarsreceptie Carpe Diem Kuurne 21 januari 2018

Deze brief is ook een uitnodiging tot onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie: op zondag 21 januari om 10 u op de hoeve Vandewalle. Hét moment om het laatste nieuws te horen van onze vereniging; we blikken op een ludieke manier terug op vorig werkjaar en wekken de nieuwsgierigheid voor komende activiteiten; geserveerd met een bloemig aperitief gebrouwen volgens een oud recept.
Hartelijk welkom! 

                                           Vlierbloesemplukkers aan het werk!

Ledenfeest zaterdag 17 februari 2018

Het programma ziet er uit als volgt:

17.30 u.     Eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk voor de intenties van de levende leden en voor de overleden leden van Carpe Diem die ons het voorbije werkjaar ontvallen zijn: Leona Roobrouck, Jozef Vannieuwenborg en Pierre Staelraeve.
18.30 u.        Aperitief en maaltijd in de Sint-Pieterszaal verzorgd door ‘t Charcuterietje:
Orloff gebraad met warme groenten
Koffie
Dranken voor de hele avond inclusief
21.00 u.       optreden van Septem Viri: acht mannen uit Torhout zingen zonder orkest maar met passie en heel veel humor hedendaagse en minder hedendaagse muziek. En als ze niet zingen, slagen ze erin om met pittige bindteksten het publiek te boeien.       




Dit alles, warm onthaal, lekker eten en drinken, vriendelijke bediening, heerlijk optreden, bloemig aandenken en aangename sfeer, voor de prijs van 39 euro per persoon.
Inschrijven kan tot 1 februari 2018 via bijgaande strook en gepast geld bij de bestuursleden of met een mail naar bart.derez@telenet.be en overschrijving op het rekeningnummer onderaan pag. 1 van deze brief.
Gelieve de einddatum te respecteren a.u.b.

Tot op één van onze activiteiten!

Namens de bestuursgroep
Pol Desmet, ondervoorzitter             Saskia Vantomme, secretaris