Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief mei 2018

                                                                                   Kuurne, mei 2018
Beste

Na de brief voor onze dagreis, krijg je hier ons maandelijks bericht omtrent de vergadering voor mei. En hierbij willen we ook eens polsen naar de mening van de deelnemers aan de bloemschikateliers in verband met voorkeuren van dagen en tijdstippen. Ten slotte herinneren we je graag nog eens onze dagreis en de inschrijving ervan.


Zaterdagnamiddag 26 mei om 14.00 u. aan de Groene Long: “Tuinbezoek: over bijen, honing en een bijenvriendelijke tuin”

Zaterdagnamiddag verzamelen we om 14.00 u. aan de ingang van de Groene Long in de Oudstrijderslaan in Kuurne om op bezoek te gaan in de aangrenzende tuin van Jan Dewilde.
Deze activiteit sluit aan bij de “Week van de bij” die door de overheid georganiseerd wordt begin juni en wil van “uw tuin , een bijenrestaurant” maken.
Die namiddag zal Jan ons meenemen doorheen zijn ecologische tuin en ons vertellen over zijn eigen-zinnige manier van tuinieren en over het belang ervan voor zijn bijenvolkje ; over het leven van en in de bijenkast; over de productie van honing. Daarbij komt ook de moestuin aan bod, met verhalen van succes en … mislukking.

Bloemschikateliers

Voor de les bloemschikken van donderdag 24 mei brengen de deelnemers die vooraf ingetekend hebben naast het gewone basismateriaal (goed snijdende snoeischaar, mes, schaar, meetlat, tafelbeschermer, vuilniszak, plooikrat, vod) ook een smalle platte schilderborstel, eventueel een lijmpistool en warme lijm mee, indien je dat in je bezit hebt.

Speciaal voor onze leden die willen deelnemen aan de bloemschikateliers: in de tweede jaarhelft voorzien we opnieuw enkele vergaderingen voor wie creatief wil zijn met bloemen. We willen echt zoeken naar de momenten waarop het voor zoveel mogelijk leden het best past. Daarom horen we graag jouw stem: in bijgevoegd formulier kan je jouw wensen aankruisen: vergaderingen op dinsdag, woensdag of donderdag; in de namiddag of de avond; misschien heb jij wel suggesties … of is jouw agenda flexibel en kan je je aanpassen? Graag een reactie!
Er is zeker ook nog plaats voor nieuwkomers. Je hebt echt geen ervaring in het bloemschikken nodig!

En niet te vergeten: onze dagreis van zaterdag 16 juni


In de vorige brief kon je in detail alles lezen over onze dagreis naar enkele tuinen niet zo ver van hier in Frankrijk. De inschrijvingen lopen tot uiterlijk zondag 3 juni 2018. Verwittig je ons tijdig als je wenst deel te nemen?
Tot weldra!
Namens de bestuursgroep
Pol Desmet, ondervoorzitter
Saskia Vantomme, secretaris