Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief september 2018








                                                                    Kuurne, september 2018

Beste

Met september start het tweede gedeelte van ons werkjaar en deze brief is dan ook de uitnodiging voor de eerste vergadering op

zondag 16 september 2018 om 9.30 u. in de stallingen van de hoeve Vandewalle


Dit keer  gaan we op zoek naar de “magie” van het water in de tuin. Sinds mensenheugenis is de mens gefascineerd door dit element en brengt hij het binnen in zijn leefwereld. Een waterornament, een fonteintje of een vijver verlenen ongetwijfeld een extra dimensie aan de tuin: een onverwachte weerspiegeling van de lucht, het geluid van kabbelend water, een kikker die zich vanachter een waterlelie laat zien, een vogel die verkoeling komt zoeken of kleurige vlekken van vissen die doorheen het water glijden.
Het thema waarvoor we kozen:

“Vijverbeleving: aanleg en onderhoud”


                                        verzorgd door Geert Vandromme


Het is immers van belang om bij de aanleg van een vijver of waterpartijtje doordacht te werk te gaan. Plaats, indeling, vorm en diepte zijn belangrijke criteria bij de aanleg. Soorten, vormen en kleuren van planten dienen te harmoniëren. De keuze van die planten zal ook het biologisch evenwicht in het water reguleren en de onontbeerlijke zuurstof aanbrengen voor het leven in de vijver.
Daarnaast vergt zo’n idyllisch plekje natuurlijk ook onderhoud en verzorging.
Deze aspecten komen aan bod  tijdens de voordracht aangevuld met een aantal concrete tips en interessante weetjes.

Tot weldra!
Namens de bestuursgroep
Pol Desmet, ondervoorzitter
Saskia Vantomme, secretaris