Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief november 2019
Kuurne, november 2019
Beste,

De herfst heeft zijn intrede gemaakt: het zomeruur is weer verleden tijd en de regen komt nu wel meer dan geregeld naar beneden. De herinneringen aan die mooie zomer blijven en gelukkig hebben vele moestuinders onder ons een flinke voorraad zomergroenten kunnen inslaan … of misschien moeten die laatste aardappelen nu toch echt gerooid worden.
Het moeten echter niet altijd “patatten” zijn: daarom nodigen we u graag uit op onze volgende vergadering:

Zondag 17 november 2019 om 9.30 u. in het Emmaüshuis aan de Sint-Michielskerk

“Aardappelvervangers”, geteeld en gesmaakt

Voor het verloop van die voormiddag kiezen we voor de formule van vorig jaar met de pompoenen :
·        Starten doen we met een plantenbabbel over soorten aardappelvervangers zoals aardpeer, bataat, crosne, oca en yacon: van soorten en smaken, van planten tot oogsten, met tips en weetjes om ermee aan de slag te gaan in de moestuin.

·        Proeven van lekkere ideeën om sommige aardappelvervangers smaakvol te verwerken in de keuken: Franky Debackere staat achter het fornuis om ons culinair te verwennen.

·        Ieder gerecht krijgt gezelschap van een bijpassend biertje.

·        Met dit thema willen we onze bijeenkomst open stellen voor alle liefhebbers: nodig dus gerust vrienden en familieleden uit om eens te komen kennis maken met onze werking.

·        Omdat koken en proeven nu eenmaal ook een kostenplaatje heeft, vragen we aan iedere aanwezige om een bijdrage van 5 euro in de kosten te betalen.
 Een vooruitblik op 2020 : een jubileumjaar

Zondag 16 februari 2020: ledenfeestHou alvast deze datum vrij om -na 5 jaar opnieuw- van de partij te zijn voor een jubileumeditie van het ledenfeest en ’s middags aan te schuiven aan de dis.                                         

Ook voor volgend werkjaar: uitnodiging om de ledenbijdrage te vereffenen :

Lidgeld 2020: 24 euro

Om een financieel gezonde vereniging te blijven en een gevarieerde en interessante werking te kunnen blijven aanbieden en omdat onze overkoepelende organisatie “Tuinhier” voor volgend werkjaar opnieuw snoeit in haar subsidiëring, vragen we -zoals vorig jaar- een bijdrage van 24 euro als lidgeld.                                                                                                                  
Om administratieve redenen vragen we om het lidgeld vóór dinsdag 3 december 2019 over te schrijven op de rekening van onze vereniging “Carpe Diem Kuurne”  BE83 9793 8172 5115. Zo kunnen de secretaris en onze penningmeester het ledenbestand nauwkeurig verwerken. Dank alvast voor uw medewerking. Bij de papieren versie van de maandbrief vind je daarvoor alvast een overschrijvingsformulier.

En als uitsmijter:

Champost

We hebben een samenaankoop van champost georganiseerd en tal van moestuinders zijn er op in gegaan. Champost is een nevenproduct bij de teelt van champignons en een interessante manier om kalk, organisch materiaal en mineralen aan onze grond toe te voegen om de bodemstructuur te verbeteren en het vochthoudend vermogen te verhogen. Er is een extra hoeveelheid geleverd en nu hebben we nog een overschotje: geïnteresseerd? Contacteer zo vlug mogelijk een bestuurslid.


Tot weldra!

Namens de bestuursgroep

Dirk Pinoy, voorzitter
Pol Desmet, ondervoorzitter
Saskia Vantomme, secretaris
Ook dit nog: Carpe Diem werkt hieraan mee en je kan kaarten kopen bij ons!
Zoals elk jaar presenteren we een heel fijn  concert met een topkoor voor zeer democratische prijs. Deze editie krijgt een jazzy kleurtje door toevoeging van een piano, een koperblazer en een percussionist. Puur genieten en soms een beetje meezingen.