Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief november 2018




Kuurne, november 2018.

Beste,

Plots blijkt de natuur toch weer het oude ritme terug te vinden: tot voor enkele dagen konden nog de laatste tomaten uit de groentetuin geoogst worden onder een stralend zonnetje en nu staan we met verkleumde handen en in kletsnatte grond de herfstbladeren van het gazon bijeen te harken.

Onze vorige vergadering van zondag 21 oktober kon ook wel op een mooie dag met zomerse allures rekenen; het onderwerp “Pompoen en wijn: een smaakvol duo” kondigde toch reeds de nakende herfst aan.
Het werd een gezellige bedoening in de stallingen waarop veel positieve reacties kwamen: na de plantenbabbel volgde een gesmaakte combinatie van lekkere hapjes, klaargemaakt onder leiding van Franky Debackere en aangevuld met een lekker wijntje, voorgesteld door Yve Detobel die zich vooral liet inspireren door Spanje en Portugal.





Het is nu ook de tijd om met onze vereniging vooruit te kijken: van de volgende bijeenkomst over de komende workshop bloemschikken tot de voorbereidingen voor het volgende werkjaar.

Zondag 11 november 2018 om 9.30 u. in de stallingen van de hoeve Vandewalle

“vragenuurtje over bemesting” met Johan Deblaere


De uitzonderlijke zomer heeft flink uitgehaald in de tuin en wellicht zal hier en daar een ingreep nodig zijn: heeft het gazon geen extra verzorging nodig na de extreem droge periode? Hebben bepaalde planten zoals de hortensia’s hun voedselreserve niet al te diep uitgeput? Hoe kunnen we onze moestuin ideaal voorbereiden op volgend seizoen? Met welke meststoffen helpen we de planten er weer bovenop?
Misschien hebt u ook wel een concrete vraag over bemesting. Johan Deblaere maakt zeker tijd om een antwoord aan te reiken. Om de vergadering ordevol te laten verlopen, zullen we de vragen bundelen voor de aanvang van de uiteenzetting: bezorg ons uw vraag daarom voor de aanvang van de voordracht op een blaadje (of stuur die op voorhand door via mail).


Ter herinnering : bloemschikken op donderdag 6 december 2018 in de stallingen

Voor onze leden die zich ingeschreven hebben voor het bloemschikatelier, is het op donderdag 6 december 2018 verzamelen om opnieuw creatief aan de slag te gaan met groen en bloemen; maar dit staat zonder twijfel al genoteerd in de agenda?
Je brengt naast een goed snijdend mes, snoeischaar, tafelbeschermer, vuilniszak en vod ook een meetlat, kniptang en platte tang mee. Een plooikrat kan ook nuttig zijn voor het transport. Het zou wel eens een vrij lange creatie kunnen worden, niet in werkuren maar in centimeters.

Voor volgend werkjaar : uitnodiging om de ledenbijdrage te vereffenen:

Lidgeld 2019: 24 euro


Sinds vele jaren bleef het lidgeld ongewijzigd. Onze overkoepelende organisatie “Tuinhier” verhoogt de aansluitingsbijdrage gevoelig voor volgend werkjaar en snoeit ook in financiële tussenkomsten zodat we ons genoodzaakt zien om ook aan u te vragen om wat dieper in de buidel te tasten zodat we een financieel gezonde vereniging blijven en een gevarieerde en interessante werking kunnen blijven aanbieden.                                                                                                                   
Om administratieve redenen vragen we om het lidgeld vóór donderdag 6 december 2018 over te schrijven op de rekening van onze vereniging “Carpe Diem Kuurne”: BE83 9793 8172 5115. Zo kunnen de secretaris en onze penningmeester het ledenbestand nauwkeurig verwerken. Dank alvast voor uw medewerking. In bijlage vindt u daarvoor alvast een overschrijvingsformulier.

Tot weldra!
Namens de bestuursgroep
Pol Desmet, ondervoorzitter

Saskia Vantomme, secretaris