Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief januari 2019
Kuurne, januari 2019

Beste,

Het allerbeste voor 2019!

De bestuursgroep van Carpe Diem Kuurne wenst je alvast het beste voor het nieuwe jaar: een gezond, gelukkig en een geestig 2019 toegewenst!

Nieuwjaarsreceptie Carpe Diem Kuurne op zondag 20 januari 2019

Met deze brief nodigen we u graag uit op zondag 20 januari om 10 u. in de schuur van de hoeve Vandewalle voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie . Naast de traditionele elementen die bij zo’n gelegenheid horen, willen we eens heel verrassend uit de hoek komen en
daarvoor doen we - zoals voor heel wat activiteiten van vorig werkjaar - opnieuw beroep op mensen van bij ons die met passie en enthousiasme de aanwezigen zullen entertainen om er dorst van te krijgen.
Hartelijk welkom!

Proficiat

Hierbij willen we ook van de gelegenheid gebruik maken om onze oud-voorzitter Kris Quartier nog eens speciaal in de bloemetjes te zetten door te vermelden dat de Orde van de Ezel  hem op verkoren maandag de erkentelijkheidstrofee “De helpende hand” heeft toegekend: zijn vrijwilligerswerk, het sociaal engagement en de jarenlange inzet voor onze volkstuinvereniging liggen aan de grondslag daarvan. Kris heeft die op geheel eigenzinnige en originele manier in ontvangst genomen.

 

Vaarwel

Tijdens de jaarwende zijn ons ook twee leden ontvallen. Wij gedenken Pierre Vercaemer en Elisabeth Dewaele, echtgenote van Maurice Zwaenepoel, die in de maand december overleden zijn. We wensen de familie veel sterkte toe bij dit pijnlijk verlies.


Actief

Natuurlijk maken we het ook opnieuw actief dit jaar: wie groene vingers heeft, is immers niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Concreet starten we dit werkjaar opnieuw met een reeks bloemschikken en een begeleiding voor startende moestuiniers.


Bloemschikken
In een beperkte groep een bloemencreatie maken onder begeleiding staat opnieuw op het programma met 4 woensdagnamiddagen en -avonden in de stallingen van de hoeve Vandewalle op 27 februari, 17 april, 23 oktober en 18 december.
Inschrijven op voorhand is een must, in bijlage alvast het inschrijvingsformulier voor de eerste twee sessies.

Starten met een moestuin
Wie graag wil starten met een moestuin kan tijdens 4 bijeenkomsten rekenen op een pak suggesties, praktische tips en concrete activiteiten om er mee te beginnen. Die vergaderingen zijn gepland in ’t Slot van de Groene Long op zaterdagvoormiddag 23 februari, 23 maart, 20 april en 25 mei.
Of misschien zijn buren, familieleden of vrienden wel geïnteresseerd: nieuwe leden zijn zeker welkom!

Ledenfeest zaterdag 16 februari 2019

Het programma ziet er uit als volgt:
17.30 u.        Eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk voor de intenties van de levende leden en voor de overleden leden van Carpe Diem die ons het voorbije werkjaar ontvallen zijn: Yolande De Bruyne, Georges Maes, Michel Benoit, Cecile Mesdag, René Roobrouck, Yvonne Kesteloot, André Beunens, Eric Desschans, Pierre Vercaemer, Elisabeth Dewaele.
18.30 u.        Aperitief en maaltijd in de Sint-Pieterszaal verzorgd door het Charcuterietje:
Rosbief + warme groentjes + kroketten
Koffie
Dranken voor de hele avond inclusief

21.00 u.        optreden van de Vanco-Brothers: twee broers die van muziek houden en met hun liedjes en meezingers het publiek weten te boeien: ambiance verzekerd!    

Dit alles (warm onthaal, lekker eten en drinken, vriendelijke bediening, heerlijk optreden, bloemig aandenken en aangename sfeer) voor de prijs van 40 euro per persoon.
Inschrijven kan tot 1 februari 2019 via bijgaande strook en gepast geld bij de bestuursleden of met een mail naar bart.derez@telenet.be en overschrijving op het rekeningnummer onderaan deze pagina.
Gelieve de einddatum te respecteren a.u.b.


                     Vzw Carpe Diem Kuurne

Tot op één van onze activiteiten!

Namens de bestuursgroep
Pol Desmet, ondervoorzitter 
Saskia Vantomme, secretaris