Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief oktober 2020

 





                                                                    Kuurne, oktober 2020

Beste,

Een ander seizoen, ander weer: en of we het geweten hebben! De herfst is amper een weekje oud en het lijkt of het eindeloze zomerweer van 2020 reeds een voorbij gevlogen herinnering is.

Jammer genoeg behoort die vreemde Corona-tijd nog niet tot het verleden en met de cijfers daaromtrent blijft het de verkeerde kant op gaan.

Toch willen we met Carpe Diem Kuurne niet langer bij de pakken blijven zitten. Met het bestuur hebben we beslist om vanaf oktober te kijken hoe we ons verenigingsleven opnieuw op de rails kunnen zetten.

Zondag 11 oktober : “bloembollen doorheen het jaar”

Zondagvoormiddag 11 oktober komen we opnieuw samen om 9.30 u. in de stallingen van de hoeve Vandewalle met Wilfried Verplancken om het te hebben over de aanplant, de verzorging en het onderhoud van bloembollen voor onze bloementuin.

Corona-proof

De bijeenkomst kan wel niet doorgaan op de gewone manier: we wensen maximaal in te zetten op een veilig verloop ervan en de strikte regels van de hygiëne op te volgen die door het gemeentebestuur en onze overkoepelende organisatie “Tuinhier” uitgevaardigd zijn.

We willen de geïnteresseerde leden hartelijk welkom heten op deze vergadering maar we vragen om een mondmasker te dragen bij het binnenkomen van de ruimte en die op te houden bij iedere verplaatsing. Alleen op de zitplaats mag die afgezet worden.

De stoelen zullen vooraf geplaatst zijn, moeten blijven staan gedurende de voordracht en we respecteren de voorgeschreven afstanden. Ontsmettingsmateriaal is voorzien om handen en zitplaats te reinigen.

Toch kunnen slechts een beperkt aantal deelnemers aanwezig zijn. Voor de stallingen is het aantal vastgelegd op 29 personen. Dit wil dus zeggen:

Vooraf inschrijven is verplicht!

De inschrijving is gratis maar op voorhand moeten naam en een telefoonnummer doorgegeven worden om een aanwezigheidslijst op te maken. Dit dient te gebeuren vóór zaterdag 9 oktober. De lijst wordt maximaal 1 maand bijgehouden en wordt uitsluitend voor contactopsporing gebruikt.

Dit kan via mail bij de secretaris: saskia.vantomme@telenet.be

Ofwel telefonisch bij Yvan Deconinck op het nummer 0475/84 62 22.

Lidgeld

Met deze brief starten we ook opnieuw de hernieuwing van het lidmaatschap voor het volgende werkjaar van onze vereniging.

Hierbij behouden we het bedrag zoals verleden jaar: 24 euro en we vragen om dit zoveel als mogelijk over te schrijven op onze rekening: BE83 9793 8172 5115.

Uiterlijk tegen zondag 6 december zouden we het bedrag graag ontvangen zodat we onze administratie binnen de voorziene tijd op orde kunnen brengen.

Hopelijk keert alles vlug ten goede en via deze weg houden we er ook aan om u het allerbeste te wensen: schep vreugde uit bloemen en tuinplezier, wees voorzichtig en draag zorg voor elkaar om het virus verder te verdringen uit onze samenleving.

Groeten!

Namens de bestuursgroep

Dirk Pinoy, voorzitter

Pol Desmet, ondervoorzitter

Saskia Vantomme, secretaris