Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief april 2021

                                                                                 Kuurne, april 2021


Beste

Tot nader order blijft Corona ons leven beheersen zoals het koude weer ook maar niet wil wijken voor een definitieve inzet van het voorjaar. Echter, zoals we zeker zijn dat de zon straks wel aan het langste eind zal trekken en dat na de ijsheiligen van half mei het niet meer vriest, zo moeten we ook geloven dat we weldra van dit smerig virus verlost zullen zijn.

Tot zolang blijft het verenigingsleven op een laag pitje en gaan wij met Carpe Diem Kuurne ook geen bijeenkomsten organiseren.

Ondertussen hopen we dat “je niet vergeten” bent om die zaaddoosjes te proberen en dat de “klavertjes wat alledaags geluk” voor je hebben gebracht. Het blijft een kleine attentie om ons te herinneren aan onze gemeenschappelijke  interesse voor “groen en bloem” in onze leefomgeving en onze tuinhiervereniging.

 

Vaarwel

Eind februari hebben we afscheid moeten nemen van Willy De Beuf, jarenlang een actief lid, een fervent tuinier en trouw op post bij de maandelijkse bijeenkomsten. Aan de familie bieden we onze oprechte deelneming aan bij dit heengaan.

 

Afhaling bestelde tomatenplanten

De samenaankoop van geënte tomaten kent veel succes : op die manier kunnen we immers rechtstreeks bij de groothandel planten voor de professionele teelt bestellen met een grote ziekteresistentie.

De afhaling van de bestellingen is gepland voor  vrijdag 30 april 2021 van 16.00 u. tot 18.00 u. in de loods in de Hulstsestraat. Omdat de leverancier ons de aanvoer nog niet 100 % zeker kon bevestigen, volgt nog een concrete uitnodiging voor wie planten besteld heeft.

Aanrijden doe je, zoals gewoonlijk, vanuit de richting Hulste. Deze keer vragen we je wel in de wagen te blijven zitten tot een bestuurslid je een seintje geeft om de bestelling in ontvangst te nemen. Vergeet niet een mondmasker bij te hebben en dit te dragen bij het laden.

 

Corona

Toch willen we met de vereniging niet bij de pakken blijven zitten en kijken we uit om elkaar opnieuw op een ledenbijeenkomst te mogen begroeten. Mei zal wellicht nog wat vroeg zijn. En om organisatorische redenen kunnen we ook geen jaarlijkse ledenuitstap voorstellen. Onze verwachtingen gaan dan ook naar de maand september om werkelijk van start te kunnen gaan!

En in die tussentijd, hou het gezond, wees voorzichtig, denk aan elkaar … en aan onze vereniging.


Namens de bestuursgroep

Dirk Pinoy, voorzitter

Pol Desmet, ondervoorzitter

Saskia Vantomme, secretaris