Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief september 2022

 


Kuurne, september 2022



Beste,

EINDELIJK …

                        Terwijl we vorig jaar reikhalzend uitkeken naar mooie dagen na een uitgeregende zomer, is het nu wel eventjes iets anders! Het hemelwater is meer dan welkom, zeker als het ’s avonds of tijdens de nacht valt.

Welk weer de natuur ons ook brengt, in de tuin zijn we naarstig in de weer. Deze zomer moesten we dan wel spaarzaam met water omspringen. Toch vroeg de siertuin op dit vlak zeker veel van ons om volop te kunnen genieten van bloemenpracht. De moestuin bracht een overvloed aan zuiderse groenten en de tomatenopbrengst is overweldigend. En wie dit jaar zoete aardappel in open lucht geplant heeft, kan overvloedig oogsten.

Maar de zomer is bijna een afgesloten hoofdstuk. Dit ervaar je des te meer want met de vele afgevallen bladeren in de tuin, krijg je de indruk dat de herfst ongeduldig staat te wachten.

Met het najaar komt het werkjaar van onze vereniging ook opnieuw


uit de startblokken en nodigen we je uit voor een bijeenkomst van onze volkstuinvereniging. Het heeft deze keer heel wat voeten in de aarde gehad. Een bezoek aan een nabijgelegen aardbeienkwekerij werd uiteindelijk toch geannuleerd. Een veelbelovende babbel met een medewerker van de aardbeienteelt van Inagro kon uiteindelijk ook niet georganiseerd worden. Een vervangende spreker zei in extremis toch af. Kunnen we dan niet een keertje voor onze bijeenkomst rekenen op de kennis en kunde van onze leden voor een rondetafelgesprek over het onderwerp?


Zondag 18 september: “aardbeien telen in de moestuin”

Zondagvoormiddag 18 september komen we samen om 9.30 u. in de stallingen van de hoeve Vandewalle.

Aan de hand van een uitgewerkt stappenplan en met heel wat illustratiemateriaal kunnen we het gesprek een richting geven. We bespreken samen het kweken van aardbeien in onze moestuin. Ongetwijfeld hebben velen onder ons wel interessante tips en/of weetjes om de verzorging van deze planten tot een goed einde te brengen en te kunnen uitpakken met een mooie oogst van dit lekker fruit. Daarom nodigen we alle geïnteresseerde leden en ervaren tuinders uit om “samen vereniging” te maken en deze bijeenkomst succesvol te doen verlopen.



 

 



Bloemschikken:

Wie zich creatief wil uitleven met bloemschikken is opnieuw hartelijk welkom op onze workshops  bloemschikken. Die starten dit najaar in de stallingen van de hoeve Vandewalle.

Op woensdag 12 oktober 2022 en woensdag 14 december 2022 zijn er telkens 2 sessies: om 14.30 u. en om 19.30 u.

Deelnemen aan die 2 lessen kan door een éénmalige overschrijving van 40 euro op onze rekening:

                                                        CARPE DIEM KUURNE     BE83 9793 8172 5115       

                  uiterlijk tegen vrijdag 1 oktober 202 met vermelding van de naam van de deelnemer en het gewenste aanvangsuur, zoals bijvoorbeeld :                                                                                     “Bloemschikken Ilse Malisse 14.30 u”

Een mooi najaar ,

dat wensen we jou in ieder geval toe. We hopen dat we met de vereniging ook opnieuw goed vertrokken zijn om onze hobby een duwtje te geven met raad en daad, op vergaderingen, bijeenkomsten en bezoeken … met een gastspreker of onder elkaar:  want onze vrijetijdsbeleving met groen en bloem is zoveel rijker als we er samen eens over kunnen babbelen!


Vele groeten!


Namens de bestuursgroep

Dirk Pinoy, voorzitter

Pol Desmet, ondervoorzitter

Saskia Vantomme, secretaris