Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief november 2022



 


                                                                                             Kuurne, november 2022

Beste,

De chrysanten die we begin november naar het kerkhof dragen om onze dierbare overledenen met een bloem te herinneren, kunnen we steeds minder herfstbloeiers noemen. “Nazomerbloemen”  zou beter klinken want we genieten nog steeds van meer dan behoorlijke temperaturen. Tijdens het Allerheiligenweekend konden we een wandeling in zomerkledij maken. Het blijft natuurlijk een “korte dag-plant”. De dagen korten nu wel erg snel en het winteruur doet daar nog een extra duwtje bij. Maar ook de uurwisseling staat ter discussie.

In ieder geval komt onze tuin nu wel tot rust en kunnen we nagenieten met een kopje koffie. Met onze volgende ledenafspraak willen we dan ook de exotische plant in de kijker zetten die aan de basis ligt van dit verkwikkend drankje.

Zondag 20 november 2022: bezoek aan een koffiebranderij

Op zondag 20 november spreken we om 9.30 u. af op de parking van de hoeve Vandewalle, kant Boomgaardstraat om de koffiebranderij “Moeders droom” te bezoeken. Veerle Vanrobaeys en Hans Demeurisse verwelkomen ons in de Oekensestraat 22 in Izegem. Met hun enthousiasme komen we ongetwijfeld veel te weten over de plant, de bonen en de weg die deze vruchtjes afleggen vooraleer ze een dampend bakje koffie worden.

Zoals vaker bij uitstappen, stellen we voor om  kostendelend te rijden (onmiddellijk naar Izegem gaan, kan natuurlijk ook). Vandaar het voorstel om op de parking van de hoeve Vandewalle samen te komen.

Samenaankoop meststoffen, potgrond en geënte tomaten, zaden en plantaardappelen.

Ook dit jaar plannen we hiervoor een actie. Toch wordt het nog even wachten op verdere informatie. Door de aanhoudende prijsschommelingen is het onmogelijk om nu reeds een offerte voor deze producten te krijgen. In een volgende brief komen we daar zeker op terug met een concreet voorstel.

Ook voor de aankoop van zaden en plantaardappelen kijken we opnieuw uit om een interessante formule aan te bieden voor het volgende tuinseizoen. Daarover krijg je zeker ook in een volgende brief meer uitleg.

 


Vernieuwing abonnement!

Het einde van het jaar nadert en hierbij dan ook onze vraag om het abonnement te verlengen door het bedrag van 24 euro over te schrijven op onze rekening :

CARPE DIEM KUURNE              BE83 9793 8172 5115           uiterlijk tegen 4 december 2022

Wij danken je alvast voor een stipte betaling hiervan zodat onze administratie binnen de kortste keren op orde staat. Laattijdige vernieuwingen van het abonnement bezorgen ons veel extra werk.

In december …
*is er nog een ledenbijeenkomst op  zondag 11 december 2022:
“Onderhoud en problemen bij kamerplanten” door Peter Dewulf
*is er woensdag 14 december 2022:

onze creatieve workshop bloemschikken in de stallingen van de hoeve Vandewalle om 14.30 u. en om 19.30 u.

Meer info over het kerstconcert!

Na het sublieme concert van vorig jaar komt La Chapelle Sauvage terug maar nu met een echt kerstprogramma. Vorig jaar kon het ensemble te weinig repeteren door Corona en moest men teruggrijpen naar het bestaand repertoire.

De harpiste is de echtgenote van de dirigent en is bovendien Oekraïense. Ze vangt enkele gevluchte beroepsmuzikanten uit haar land op en geeft hen zoveel mogelijk een podium. Ze komen dus het orkest versterken en zorgen ervoor dat er enkele Oekraïense kerstliederen zullen weerklinken. Ze kunnen putten uit een rijke en zeer mooie traditie op dat vlak.

Als kers op de taart (of is het een buche?) hebben ze een zanger met een basstem gecontacteerd. De internationaal bekende Charles Dekeyser brengt de westerse kestliederen en zorgt ook voor enkele momenten waarop het publiek kan meezingen. Het wordt een concert van topkwaliteit dat toegankelijk is voor iedereen.

Je kan kaarten krijgen aan 17 euro in voorverkoop bij de leden van het bestuur en bij Kris Quartier. Aan de deur kosten ze 20 euro.

Voor online bestelling kan je terecht door te klikken onderstaande link

Naamloos formulier (google.com)

  

Hou het gezond, wees voorzichtig, denk aan elkaar … en aan onze vereniging,

namens de bestuursgroep,

Dirk Pinoy, voorzitter

Pol Desmet, ondervoorzitter

Saskia Vantomme, secretaris