Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief mei 2023

 




                                                                    Kuurne, mei 2023

Beste,

De zonnige lentedagen kunnen we nog altijd op één hand tellen en het blijft uitkijken naar warmere temperaturen die ons een kleurtje geven en de tuin volop laten ontplooien. Maar we zijn er toch wel zeker van: alles
komt goed en er wachten ons nog vele mooie momenten en hopelijk een deugddoende zomer.


Wij zien er alvast naar uit om ook jou terug te zien op activiteiten die onze vereniging jou graag wil voorstellen.

Vooreerst komen we nog even terug op onze vorige vergadering. Op 24 april kwam Frans Tack een interessante uiteenzetting geven over de aanleg en het onderhoud van een mooi gazon. Een vergadering met een talrijke opkomst voor deze ervaren gastspreker.

De volgende bijeenkomst die op ons programma staat:

Zondag 21 mei 2023: Johan Deblaere met “kruiden en hun gebruik”

Op zijn bevlogen manier komt Johan ons informeren en enthousiast maken om -op een voornamelijk ecologische manier- kruiden op te kweken in onze eigen tuin en hoe die aan te wenden voor allerlei gebruik. Deze vergadering start om 9.30 u in de stallingen van de hoeve Vandewalle.

Op dezelfde locatie is er ook opnieuw:


Woensdag 17 mei 2023: creatief bloemschikken

De leden die zich ingeschreven hebben voor de tweede sessie bloemschikken worden verwacht om 14.30 u of om 19.30 u. Zoals gewoonlijk vragen we om het basisgereedschap mee te brengen en nu kunnen ook tandenstokers en een nietjesmachine van pas komen.

En we herinneren ook nog graag aan onze jaarlijkse ledenuitstap:

Zaterdag 10 juni 2023: ledenuitstap “Tuinparels aan de Brabantse kroon”

Nog tot zondag 21 mei 2023 kan je je deelneming bevestigen door 65 € per persoon over te schrijven op de rekening van onze vereniging.

Een geheugensteuntje: eerst bezoeken we een minder gekende tuinplek, het arboretum van Wespelaar en daarna trekken we naar de plantentuin in Meise.

We vertrekken om 8.30 u. aan de parking van de hoeve Vandewalle in de Boomgaardstraat en Iets voor 18.00 u. keren we vanuit de plantentuin van Meise huiswaarts waarbij we rekenen tegen 19.00 u. ongeveer terug in Kuurne te zijn. Meer info vind je ook in vorige brief.

Daarna kijken we uit naar een goeie zomer voor iedereen!

 

Tot weldra!

Namens de bestuursgroep,

Dirk Pinoy, voorzitter


Pol Desmet, ondervoorzitter