Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief december 2023

 





                                                                    Kuurne, december 2023

Beste,

De eerste winterprik hebben we enkele dagen geleden meegemaakt. De koude is alweer
verdwenen en het licht verdwijnt ook nog altijd verder met een minuutje per dag tot aan Kerst. Het volkstuinteam van Kuurne is volop bezig het programma voor volgend jaar aan het klaar stomen om je volgend seizoen opnieuw boeiende tuin- en groenbelevenissen aan te bieden.

Vorige maand zijn we op bezoek gegaan bij “Omniflor” in Lendelede en hebben er een prima verzorgde demonstratie bloemschikken kunnen meemaken: professionele handen toverden in een handomdraai mooie herfstcreaties in elkaar.

Onze vereniging wil een steentje bijdragen aan de BOB-campagne. De volgende voordracht waarmee we het jaar 2023 afsluiten, past dan ook volledig in dit kader:

“Mocktails : gezellig aperitieven zonder alcohol” met Annick Mahieu

Zondag 17 december 2023 om 9.30 u in de stallingen van de hoeve Vandewalle:

gastspreker Annick Mahieu is professioneel bezig met gezondheidsbevordering en is ook herboriste. Wellicht herinner je je nog haar voordrachten over “50 smaken olie” of “in de keuken met look”? Ook nu weer verwachten we een gedegen en interessante uiteenzetting: hoe kunnen we in deze eindejaarsperiode een gesmaakte aperitief zonder alcohol op tafel toveren? Afspraak komende zondag!

Herinnering: het lidgeld van € 29 voor volgend werkjaar niet vergeten?

Voor zover die betaling nog niet gebeurd zou zijn, vragen we je dit zo vlug mogelijk te regelen. Zo help je onze vereniging boeiend en bloeiend te houden. Overschrijven kan op de rekening van onze vereniging “Carpe Diem Kuurne”: BE83 9793 8172 5115. Ten laatste vragen we dit te vereffenen op  (of tegen) de volgende vergadering van 17 december 2023.

En verder: activiteiten voor het jaareinde…

Creatief met bloemen workshop op woensdag 13 december 2023:

Voor wie zich inschreef voor het bloemschikken is er op woensdag 13 december een bijeenkomst om 14.30 u en om 19.30 u in de stallingen om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Bestellingen van tomatenplanten, potgrond en meststoffen:

Zoals gebruikelijk organiseren we opnieuw een samenaankoop van dubbel geënte tomatenplanten, potgrond en meststoffen. Een bestellijst vind je hierbij. We verwachten de bestellingen bij een bestuurslid ten laatste tegen vrijdag 22 december 2023 of via mail. Betalingen kunnen contant gebeuren bij een bestuurslid, op de vergadering van december of via overschrijving op het nummer dat je hier onderaan de brief vindt. Een vraag hieromtrent? Neem gerust contact op met onze voorzitter Dirk.

Kerstconcert :

We kregen reeds wat meer informatie over het programma van het concert en het koor gaat op zoek naar tegenstellingen. Zo zetten ze composities van verschillende componisten en stijlen tegenover elkaar. Op deze manier krijgen we een andere en  toch boeiende kijk op traditionele kerstmuziek. Er zijn uiteraard weer samenzangmomenten voorzien. Kaarten te koop  bij de bestuursleden of te reserveren bij krisquartier@hotmail.com. Meer info kan altijd via 0474 23 34 76.

Voor het komende jaar kunnen we ook al iets meer verklappen:

Nieuwjaarsbijeenkomst: zondag 21 januari 2024 om 10 u in de Hoeveschuur

We klinken op het nieuwe jaar … en zijn blij dat we er weer eens bij mogen zijn!

Jaarlijks ledenfeest: zondag 18 februari 2024 in de voormiddag

Met een gelijkaardige formule werken we een beetje zoals vorig jaar. De broodjes zijn nog niet gebakken, het beleg nog niet besteld maar het muzikaal entertainment met “Les Tripes” is alvast om ons buikje warm te maken.

Prettig eindejaar en tot weldra!

Namens de bestuursgroep,

Dirk Pinoy, voorzitter


Pol Desmet, ondervoorzitter