Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief mei 2024

 

                                                                                Kuurne, mei 2024

Beste,

Het was lang wachten op een mooie eerste zomerdag en met het Hemelvaartweekend hebben we dan ook volop kunnen genieten van die deugddoende zon. Maar met het


helse onweer van zondagavond was het voor het mooie liedje alweer amen en uit. Een wisselvallige week en meer dan nodig periodes met
regen. Het is uitkijken naar een mooie zomer want de lente zal echt geen hoogvlieger worden.

Een hoogstandje was wel ons bezoek aan de “Oosterse watertuin” op ’t Hoge in Kuurne. Luc Vandenberghe toonde zich een vakman met een onmetelijke kennis van zaken in verband met Oosterse tuinen en zijn groen paradijs was een lust voor het oog.  Daar was iedereen het mee eens. Voor wie dit bezoek jammer genoeg moest missen: met de open tuindagen zal de poort ook open gaan.

 

Zondag 26 mei: “met de insectenmobiel in de Gavers”

Op zondag 26 mei is er opnieuw een bijeenkomst met als thema “insecten”. We vergaderen die dag om 10 u. in de Gavers van Harelbeke om op insectenjacht te gaan in het natuurdomein met Luc Vergaerde, een ervaren natuurgids, die met de provinciale insectenmobiel ons allerlei weetjes zal bijbrengen over die kriebelbeestjes. Afspraak om 10 u. op de parking van de Gavers in de Eikenstraat, nabij de molen.

Bloemschikken

Voor de leden die zich ingeschreven hebben voor het atelier bloemschikken, is er afspraak op woensdag 22 mei in de namiddag om 14.30 u. en in de avond om 19.30 u. in de stallingen van de hoeve Vandewalle.

Zaterdag 15 juni: “Van oesters en rozen” : een verkenning in Zeeland

Naar jaarlijkse gewoonte trekken we er ook eens samen voor een volle dag op uit om interessante ontdekkingen te doen. Dit jaar opteren we voor het Nederlandse Zeeland en plaatsen we “oesters en rozen” in het middelpunt van de belangstelling. 

Dit stellen we voor:

Via de Gentse Kanaalzone rijden we door de Westerscheldetunnel naar Zeeland voor een koffie en de typische Zeeuwse specialiteit, de bolus. Hierna neemt de gids ons mee naar Yerseke. De Zeeuwse mosselen zijn wereldvermaard. De haven van Yerseke is de draaischijf van de mosselcultuur en mosselhandel. Maar hier worden ook oesters gekweekt. We brengen een bezoek aan de oesterputten.

 

Daarna rijden we via een korte Delta-route door om te gaan genieten van de rozentuin “ Zeeuwse Oase”, een heerlijke plaats om te bezoeken in juni, de rozenmaand. Naast rozen bloeien hier ook mooie clematissen. Er is een Franse Tuin, een Engelse tuin, een Lindenhof en een klassieke Rozentuin. Tijdens het begeleide bezoek door de tuinen krijgen we ook een paar gouden tips om de eigen rozen te laten schitteren.

 Concreet:

- vertrek om 7.30 u. aan de parking van de hoeve Vandewalle in de Boomgaardstraat
- een tussenstop voor koffie en zoetigheid
- een verzorgd middagmaal
- twee bezoeken met een gids
- terug in Kuurne omstreeks 19.30 u.
- kostprijs: 80 euro over te schrijven op de rekening van onze vereniging
            Carpe Diem Kuurne    BE83 9793 8172 5115                          
            uiterlijk op woensdag 5 juni 2024
            met vermelding van de naam/namen van de deelnemer(s) + ledenuitstap

Daarna kijken we uit naar een goeie zomer voor iedereen!

 

Tot weldra!

Namens de bestuursgroep

Dirk Pinoy, voorzitter                                          

Pol Desmet, ondervoorzitter