Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief september 2017







Kuurne, september 2017

Beste tuinliefhebber,
We hopen dat het vele werk dat je in jouw tuin investeerde, rijkelijk beloond werd met veel lekkere en gezonde groenten en fruit. De uitzonderlijk droge zomer zal wel hier en daar parten gespeeld hebben. Maar het werk op zich geeft ook reeds redelijk wat voldoening. Nu komt de nazomer eraan en dat brengt zijn eigen mogelijkheden met zich mee.

Voordracht over ondergrondse groenten:
Als we plannen maken voor onze tuin voor volgend jaar kunnen we niet genoeg geïnformeerd zijn over de mogelijkheden die er zijn. Om iets bij te leren over groenten die onder de grond gekweekt worden hebben we de heer Luc Dedeene uitgenodigd.
We kennen hem van eerdere spreekbeurten en van zijn Groente- en Fruit encyclopedie (in samenwerking met Guy De Kinder). Zijn website www.groenteninfo.be is een drukbezochte bron van informatie omtrent tuinieren. De voordracht staat genoteerd voor zondag 17  september om 9.30 u. in de stallingen van Hoeve Vandewalle, Boomgaardstraat 168. Aansluitend tombola voor de aanwezige leden.

Inschrijvingen lessen bloemschikken:
De volgende lessen zijn voorzien op dinsdag 17 oktober om 19.30 u. en op woensdag 18 oktober om 14 .30 u. en om 19.30 u.,  ook op dinsdag12 en woensdag 13 december. Let wel voor elke les moeten er minimum 10 deelnemers zijn, zo niet kunnen we die les niet laten doorgaan wegens het wegvallen van de ondersteunende subsidie. We vragen daarom nadrukkelijk om in te schrijven tegen uiterlijk 1 oktober zodat de kosten van de annulering van het lokaal niet te hoog zouden oplopen. De deelnemers betalen zoals gewoonlijk 15 euro inschrijving per les. Bij afwezigheid zorgen ze zelf voor een vervanger! Bijkomende kosten kunnen tijdens de les opgehaald worden indien het gemaakte stuk duurder uitvalt. Maar dat proberen we natuurlijk te beperken. Inschrijven kan met bijgaande strook en overschrijving van het bedrag op onze rekening (zie nummer onderaan deze bladzijde) of via mail naar krisquartier@hotmail.com.

Meerdaagse reis naar Duitse tuinen en parken:
De reis naar Essen en omstreken is goed verlopen al hadden we nogal wat regen mee. Toch was het een leerzame uitstap. De parken waren van een andere orde dan de vorige edities maar daarom niet minder interessant. Het heroriënteren van de twee industriezones die we bezochten waren op hun manier indrukwekkend. Het kasteelpark was dan weer een iets klassieker programmapunt. Het stadspark in Essen is een absolute topper in zijn soort. We zijn Geert Bossaert dankbaar voor de mooie locaties en de deskundige uitleg. We danken de deelnemers voor hun stiptheid en hun goed humeur ondanks het mindere weer. Hierbij enkele sfeerbeelden.


Met vriendelijke groeten namens het bestuur: Kris Quartier, voorzitter en Saskia Vantomme, secretaris.



P.s.: we doen mee met de plantjesactie voor Kom op tegen kanker. Koop je een plantje bij ons?