Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief februari 2018

                                                                                                               
Kuurne, februari 2018



Beste,
Een nieuwe voorzitter
Tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op 21 januari hebben we met velen onze beste wensen voor het nieuwe jaar uitgewisseld en elkaar een gezond, gelukkig en waarom ook niet een geestig 2018 toegewenst! En er werd niet alleen geklonken op het nieuwe jaar maar ook op de aanstelling van onze nieuwe voorzitter: Dirk Pinoy, die vanaf nu de bestuursploeg leidt bij de uitbouw van onze werking.


Afhaling zaden, meststoffen en potgrond op vrijdag 16 februari

Op vrijdag 16 februari  kunnen de bestelde zaden, meststoffen en potgrond afgehaald worden in de schuur in de Hultsestraat 83 van 16 u. tot 18 u. Graag aanrijden vanuit de richting Hulste om de veiligheid te garanderen. Dank alvast voor de medewerking.


Ledenfeest zaterdag 17 februari

Hierbij herhalen we beknopt het programma:
17.30 u.            Eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk voor de intenties van de levende leden en voor de overleden leden van Carpe Diem die ons het voorbije werkjaar ontvallen zijn:  Jozef Vannieuwenborg en Pierre Staelraeve
18.30 u.            Aperitief en maaltijd in de Sint-Pieterszaal verzorgd door ‘t Charcuterietje
21.00 u.           Optreden van Septem Viri

Geen samenaankoop éénjarige bloemen, wel geënte tomaten

Vanaf nu is het zo dat we niet langer een samenaankoop voor bloemen organiseren: het aantal leden dat een bestelling plaatst is danig gezakt dat dit niet meer opweegt tegen de vele energie en voorbereidingen die daarvoor nodig zijn. Wel kan je nog altijd de geënte tomaten die je besteld hebt afhalen bij het begin van het buitenseizoen. Meer informatie volgt in een volgende brief.

                                                                                                     
                                                                         

Groene vingers, zwarte nagels: doe-activiteiten

Bloemschikken
In een beperkte groep een bloemcreatie maken onder begeleiding is gepland in een reeks van 4 donderdagnamiddagen (14.30 u.) en -avonden (19.30 u.) in de stallingen van de hoeve Vandewalle op 1 maart, 24 mei, 20 september en 6 december.
We werken met eenvoudige basistechnieken zodat er geen voorkennis nodig is. Iedereen kan dus gewoon instappen in de reeks.
De deelnemers brengen het gewone basismateriaal mee: goed snijdende snoeischaar, mes en schaar, meetlat, vod, vuilniszak en tafelbeschermer. Draaiplateau en plooikrat voor vervoer achteraf kunnen nuttig zijn.

Nu kan je inschrijven -tot 18 februari ten laatste- voor de sessies van 1 maart en 24 mei door € 15  per les te storten op onze rekening BE83 9793 8172 5115 met vermelding van naam en datum bloemschikken. Wil je ook het bijgevoegde inschrijvingsstrookje met de keuze van lesuur afgeven aan een bestuurslid?

Starten met een moestuin
Wie graag wil starten met een moestuin kan tijdens 4 bijeenkomsten rekenen op een pak suggesties, praktische tips en concrete activiteiten om er mee te beginnen. Die vergaderingen zijn gepland in ’t Slot van de Groene Long op zaterdagvoormiddag 24 februari, 17 maart, 21 april en 26 mei telkens van 9.30 u. tot 11.30 u.
Of misschien zijn buren, familieleden of vrienden wel geïnteresseerd: nieuwe leden zijn zeker welkom!
Een aantal liefhebbers zijn reeds ingeschreven. Maar je kan er nog bij als je dit laat weten vóór 18 februari : leden betalen € 5 voor deze reeks, niet-leden zijn welkom mits een bijdrage van € 25 en worden dan ook automatisch lid van Carpe Diem Kuurne wat zeer belangrijk is voor de verzekering.


Tot op één van onze activiteiten!

Namens de bestuursgroep
Pol Desmet, ondervoorzitter
Saskia Vantomme, secretaris