Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief februari 2020Kuurne, februari 2020

Beste,
Een vurige start van het feestelijk jaar
De nieuwjaarsreceptie van vorige maand was de start van ons nieuwe werkjaar: met veel trouwe leden werden de beste wensen voor het nieuwe jaar uitgewisseld en hebben we elkaar een gezond, gelukkig, geestig  en ook een feestelijk 2020 toegewenst!

En “feestelijk” was onze eerste vergadering wel met een heuse heks van dienst, Renata Bruggeman: een echte comédienne en woordkunstenares die onze feesten magistraal kon linken aan allerlei oude gebruiken en kruidenmiddeltjes. Ook huiskok Franky was van de partij en zorgde voor warme hapjes van de barbecue op de aansluitende receptie.Al is het winterseizoen nog niet voorbij, vrieskou en sneeuw lijken toch niet op het programma te staan. Allerlei bloemen zoals sneeuwklokjes, krokussen en helleborussen bloeien reeds prachtig en doen ons reeds ongeduldig wachten op de echte
lente!


Afhaling zaden, meststoffen en potgrond op vrijdag 14 februari 2020
Om op de komst van de lente en het nieuwe tuinseizoen voorbereid te zijn, kon je intekenen op de groepsaankoop. Op vrijdag 14 februari 2020 kunnen de bestelde zaden, meststoffen en potgrond afgehaald worden in de schuur in de Hulstsestraat 83 van 16 u. tot 18 u. Graag aanrijden vanuit de richting Hulste om de veiligheid te garanderen. NIET vergeten!
Dank alvast voor de medewerking.

Ledenfeest zondag 16 februari 2020

Hierbij herhalen we beknopt het programma:
10.30 u.           Eucharistieviering in de Sint-Michielskerk voor de intenties van de levende leden en voor de overleden leden van Carpe Diem die ons het voorbije werkjaar ontvallen zijn: Etienne Doornaert en Lucien Vercruysse.
12.00 u.           Feestmaaltijd in ’t Laurierblad aan het Weggevoerdenplein:
                        Aperitief met hapjes
                        Garnalensoep
Chateaubriand + warme groentjes + kroketten
Koffie met dessert
Dranken aan tafel inclusief
Er is een muzikale omlijsting van het “Kwintet Brasse Partout”, enkele klassiek geschoolde muzikanten die voor de gelegenheid samen komen om onze maaltijd feestelijk op te luisteren.
  

Groene vingers, zwarte nagels : doe-activiteiten

Starten met een moestuin: zaterdag 22 februari
Wie zich inschreef voor “starten met een moestuin” verwelkomen we graag op de eerste bijeenkomst in ’t Slot van de Groene Long op zaterdagvoormiddag 22 februari 2020 om 9.30 u.: je kan rekenen op een pak suggesties, praktische tips en concrete activiteiten om er mee te beginnen.Bloemschikken: woensdag 11 maart en 13 mei
Nu kan je reeds inschrijven voor de creatieve werkateliers bloemschikken van woensdag 11 maart en woensdag 13 mei om een bloemcreatie te maken onder begeleiding in de namiddag (14.30 u.) of de avond (19.30 u.) in de stallingen van de hoeve Vandewalle.
De deelnemers brengen zelf het gewone basismateriaal mee: goed snijdende snoeischaar, mes, schaar, meetlat, vod, vuilniszak en tafelbeschermer. Bloemen, groen materiaal en andere benodigdheden bezorgt de vereniging. Kostprijs: 20 € per sessie.

Tot op één van onze activiteiten!

Namens de bestuursgroep
Dirk Pinoy, voorzitter
Pol Desmet, ondervoorzitter
Saskia Vantomme, secretaris