Koninklijke Volkstuinvereniging Carpe Diem Kuurne


Doe iets met het leven, de natuur die iedere dag tot groei en bloei komt.
Probeer gelukkig te zijn door de kalme rust en het genot te zoeken in de kennis en de harmonie met de wereld en de natuurlijke loop der dingen.


Nieuwsbrief oktober 2019









Kuurne, oktober 2019.
  
Beste
Op zondag 20 oktober 2019 nodigen we u graag uit voor onze maandelijkse activiteit. We verzamelen die dag om 9.30 u. op de Vlaskouter en  spreken daar praktisch af wie met de wagen rijdt en wie graag een lift zou hebben. Tegen 10 u. hebben we een afspraak in de Ginstestraat 44 te Hulste met zaakvoerder Tony Demuynck voor een

Bedrijfsbezoek aan “Horizon Plants”



Dit is een Belgische plantenkwekerij met een groot serrencomplex en ruime kweekvelden in de buitenlucht, die voornamelijk levert aan de groothandel en exporteurs. Naast kalanchoë worden ook seizoensgebonden planten gekweekt zoals in het voorjaar dipladenia, lavendel en siergrassen. In het najaar zijn dit onder andere capsicums, chrysanten en helleborus.

Champost

Zoals we reeds hebben aangekondigd in de vorige brief, gaan we ervoor om de samenaankoop van champost te organiseren. Champost is een nevenproduct bij de teelt van champignons en een interessante manier om kalk, organisch materiaal en mineralen aan onze grond toe te voegen om de bodemstructuur te verbeteren en het vochthoudend vermogen te verhogen. Er kunnen nog enkele bestellingen bij: geïnteresseerd? Contacteer zo vlug mogelijk een bestuurslid.


Bloemschikken

Voor de eerste les van de tweede reeks workshops  bloemschikken hebben we gekozen voor een hersftstuk met spinnewebben.


Daarvoor breng je best mee: snoeischaar, scherp mesje, kniptang, meetlat, tafelbeschermer, vuilniszak, potlood en indien je dat hebt een lijmpistool. Een plooikrat is altijd handig om gemaakte stuk en/of materiaal mee te nemen naar huis. We werken ook een beetje met kleurstof. Misschien kan een plastiek handschoen ook nuttig zijn.
Op woensdag 23 oktober 2019 zijn er 2 sessies : om 14.30 u. en om 19.30 u. 

Vooruitblik: zondag 17 november: alternatieven voor de “aardappel”

Nu reeds willen we de aandacht vestigen op de volgende afspraak van zondag 17 november 2019: na het succes met de formule van vorig jaar rond de “pompoen”, presenteren we op hetzelfde stramien aardappelvervangers zoals zoete aardappel, crosne, oca en yacon met proevertjes vergezeld van een drankje. Let op: deze vergadering zal doorgaan in het Emmaüshuis nabij de Sint-Michielskerk omdat de hoeve Vandewalle niet beschikbaar is.


 



Tot weldra!
Namens de bestuursgroep
Dirk Pinoy, voorzitter
Pol Desmet, ondervoorzitter
Saskia Vantomme, secretaris